Хванаха предполагаемия убиец на детето в Сотиря, научи NOVA. 7-годишно момиченце

...
Хванаха предполагаемия убиец на детето в Сотиря, научи NOVA. 7-годишно момиченце
Коментари Харесай

Вижте всичко за задържания убиец в Сотиря

Хванаха хипотетичния палач на детето в Сотиря, научи NOVA. 7-годишно момиченце беше изнасилено и пребито до смърт в сливенското село. Това удостовери пред NOVA основният секретар на Министерство на вътрешните работи гл. комисар Ивайло Иванов.

" Потвърждаваме, че той е причинителят на жестокото ликвидиране. При задържането е оказал опозиция. Откаран е в сливенската болница ", сподели още той. 

Заподозреният се е криел в изоставена сграда във вилната зона край село Сотиря. При поява на служителите на реда той е тръгнал да бяга. Тогава е бил прострелян в крайници от чиновник на реда, научи NOVA от свои източници.

„ Колегите са го преследвали много време ”, сподели още той. „ В момента е в болница. Има рани. Нямаме теза какви са претекстовете на причинителя ", добави Иванов в ефира на Новините на NOVA.

На ексклузивен брифинг по-късно, той даде повече детайлности относно  задържането. " Получихме няколко сигнала на обяд. Проверихме ги. Заподозреният беше засечен в региона. Започна дълготрайно гонене. Издирваният е бил арестуван за малко от локално лице, само че все пак е съумял да избяга. След това сътрудниците ни влязоха в дирите ", сподели той. 



Вижте фотоси на обвинения пред болничното заведение. Автор: Георги Мангинов, Sliveninfo.bg









" Последва към 2 часа гонене. Бяхме на крачка след него. В момента е задържан и се работи с него. Колегите са стреляли. Има пострадвания по краката. Не изпълняваше никакви разпоредби. Наложило се е сътрудниците да употребяват оръжие. Нямаме удостоверение дали към този миг пострадванията са от пукотевица или от това че е вървял в тази околност ", разяснява още Иванов.

Запитан дали търсеният палач е влезнал в къща, с цел да се укрива, Иванов съобщи, че нямат такава информация. По думите му няма данни хванатият да е имал съучастници.

" Получихме информация, че негови близки са знаели за осъщественото закононарушение, но до този миг те ни го икономисваха. Когато потвърдим информацията – ще ви го кажем ”, съобщи основният секретар на Министерство на вътрешните работи.

„ Предстои в понеделник да бъдат повдигнати обвинявания на Мартин Стоянов Трифонов. Той сега е в болница. Събрани са всички нужни доказателства. Изготвено е разпореждане за ДНК експертиза, на следващия ден ще имаме и резултати от нея. Цялата интервенция завърши сполучливо ”, съобщи окръжният прокурор на Сливен Пламен Стефанов. „ Заподозреният е 21-годишният Мартин Трифонов. Той е незает, асоциален вид, няма другарства, фамилията му е в доста тежко финансово състояние, той е без обучение ”, обясни главният секретар на Министерство на вътрешните работи.  " Осъждан е и е лежал в пандиза за прояви на блудничество към негова близка ", добави още той.

Подстъпът към вилната зона край селото продължава да бъде блокиран. Натам са били изпратени няколко буса с жандармерия и „ Гранична полиция ” със следови кучета.

От Министерството на правораздаването потвърдиха, че от март 2017 до април 2018 година Трифонов е излежавал присъди за блудничество в Бургаския затвор.

Две момчета, които са помагали на полицията по време на гражданския арест, разказаха за NOVA какво знаят за хипотетичния палач.

„ Аз, Андон, две момчета и едно момиче тръгнахме да го търсим нагоре по реката. Стигнахме до третата бара и започнахме да се връщаме. Навръщане видяхме две коли на „ Гранична полиция ”. След секунди чухме по какъв начин един от органите на реда сподели: „ Стой, не мърдай! ”. Започнахме да го преследваме по черния път ”, описа 19-годишният Тихомир.

„ Полицаите ни споделиха, в случай че го забележим, да сигнализираме незабавно и да го подгоним. Той мина около мен и го замерих с едно дърво. Не можах да го улуча. Взех един камък и съумях да го уцеля. Всички служители на реда потеглиха след него. Органите на реда стреляха нагоре във въздуха и мисля, че веднъж го простреляха. Той се скри в една изоставена къща. Органите на реда влязоха и го заловиха ”, сподели още 14-годишният Андон. Той показа, че през годините двамата са имали дрязги.



Хората от селото настояват още, че издирваният е лежал в пандиза за обири. Свързват името му и с фатален случай, станал преди година. Мартин минавал около една от къщите във вилната зона, когато го подгонили кучетата пазачи, живещи в двора й. Собственикът на имота се намесил и опитал да укроти животните. Те обаче се нахвърлили върху стопанина си и го нахапали до гибел. За случилото се тогава описа и самият Мартин пред камерата на NOVA.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР